1. Stop met koffie drinken en doe het anders:

Koffie drinken lijkt energie te geven of noodzakelijk te zijn om de dag door te komen, maar stoppen met koffie drinken kan je energieniveau echt herstellen. Je kunt dan af en toe nog wel eens een kopje drinken voor de gelegenheid, maar zeker niet meer op dagelijkse basis. Het is heel erg slecht voor je schildklier! Ook wordt je vochthuishouding verstoord waardoor je nieren en bijbehorende, zeer belangrijke (!) hormonen uit balans raken. Heb je wel eens van bijnieruitputting gehoord? Veel vrouwen met PCOS hebben daar last van. Leer over hormoonherstellende drankjes met een kick zoals: Kurkuma Latte, Citroenwater, Chirocheidrank etc. 

2. Drink veel water!

Het drinken van water, het liefst goed gefilterd water zonder plastic behuizing (vanwege lekkage hormoonverstorende stoffen) geeft veel energie doordat je lichaam veel minder hard hoeft te werken om het lichaam te ontgiften. Ontgiften is een dagelijks proces, het hoort bij de basisfunctie van je lichaam. Alleen is ons lichaam bij een hormonale disbalans te veel vervuild geraakt met ziekteverwekkers om het allemaal nog makkelijk aan te kunnen. Chronische ontstekingsreacties in het lichaam staan aan de basis van deze processen die te maken hebben met het afvoeren van afvalstoffen. Meer water drinken is de eerste behoefte van het lichaam om extra toxines af te kunnen voeren. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Nóg beter: Drink ochtends als je wakker wordt direct een glas water met vers uitgeperst citroensap erin om je lichaam te herstellen, dat voelt uiteindelijk tien keer beter dan die koffie!

3. Neem een hele goede kwaliteit Proteïne!

Proteïne is eiwit en dit bestaat uit verschillende aminozuren. Deze aminozuren zijn de eerste en meest voornaamste voorwaarde voor het lichaam om zichzelf te herstellen. Het doet niet alleen wonderen voor je huid maar ook voor je metabolisme. Neem ‘s ochtends 20 gram proteïne met een goede plantaardige melk zonder suikers of koolhydraten en je metabolisme gaat vet verbranden in plaats van op slaan. Wanneer je lichaam vet gaat verbranden als energiebron heb je duurzame bronnen van energie aangeboord.