Voedingstekorten spelen een uitermate belangrijke rol bij de ontwikkeling van PCOS klachten. Daarom is het heel erg belangrijk om voedingsstoffen op te sporen en deze aan te vullen. Veel voorkomende voedingstekorten zijn bijvoorbeeld D3, Omega vetzuren, B12, Magenesium en Zink. Maar daar gaat dit artikel niet over. Dit artikel gaat over de werking van een metaboliet genaamd D-Chiro-Inositol (DCI) die zeer effectief is in het herstellen van de ovulatie, vermindering van mannelijke hormonen en uiterlijke klachten en klachten die met vitaliteit en gewichtsbeheersing te maken hebben helpen verbeteren.

Wat is een metaboliet?

Een metaboliet is een stof die het lichaam zelf aan maakt uit voedingsstoffen die het lichaam binnen komen. Het is dus niet een middel met een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. DCI maakt het lichaam uit gewone inositol (Myo Inositol), een stof die wel veelvuldig voorkomt in onze voeding. Het omzetmechanisme van Myo naar D-Chiro Inositol zou minder kunnen werken bij vrouwen met PCOS, maar DCI zou wellicht ook te veel kunnen worden uitgeplast waardoor de functie van deze stof in het lichaam verloren gaat.

Wat doet DCI precies?

DCI is als de suikersleutel op het slot van de cellen in het lichaam. Het opent de deur zodat suikers vanuit voeding goed kunnen worden opgenomen en er op tijd een gevoel van verzadiging optreedt. Het is voor veel vrouwen heel herkenbaar om overmatig veel honger te hebben en continue te snakken naar suikers en koolhydraten met alle vermoeidheid en overmatige aanwezigheid van insuline tot gevolg. DCI stabiliseert daarmee de bloedsuikerspiegel en het insuline niveau in het lichaam.

Waarom is DCI bij PCOS geschikt als middel?

Zoals gezegd zorgt DCI voor een rustige suikerspiegel en een gezond insuline niveau. Omdat veel vrouwen met PCOS, meer dan 80% te maken met een te hoog niveau van insuline doordat de cellen in het lichaam ongevoelig zijn geworden voor suikers en niet meer goed reageren op binnenkomende voeding, brengt DCI rust in de hormonen. Dit komt doordat insuline een heel krachtig hormoon is en de aanjager van:
– Te veel mannelijke hormonen
– Ontstekingsreacties
– Tekorten aan andere voedingsstoffen
– Oxidatieve stress

Hoe kan DCI zo effectief zijn?

DCI is zo effectief omdat het een stof is die van nature in het lichaam hoort thuis te zijn. Het is een lichaamseigenstof en daarbij wateroplosbaar. Dat houdt in dat in tegenstelling tot synthetische medicijnen, het lichaam DCI als vriend beschouwt en niet als vijand. Overschotten worden bovendien via de urine weer uitgescheiden.

Waar verkrijgbaar?

DCI is niet in de winkel verkrijgbaar, alleen online. DCI in de juiste vorm is beschikbaar via Ovabalance. Zij leveren een zuiver en hoogwaardig product volgens Europese richtlijnen en standaarden in de dosering die geschikt is bij PCOS. Deze kan alleen of gecombineerd met myo inositol je helpen om de neerwaarste spiraal veroorzaakt door insuline resistentie te doorbreken, vruchtbaarheid te herstellen en uiterlijke kenmerken en vitaliteit te verbeteren.

Test jezelf

Wil je laten testen of jouw insuline reactie in het lichaam in orde is? Vraag dan een test aan bij onze deskundige partner Check Yourself. Hier kun je terecht voor een echte test op bloedsuikerwaarde gebied. Een glucose test op een nuchtere maag is hier namelijk onvoldoende toe in staat. Het gaat hierbij om een HbA1c test, die uiteraard ook via de huisarts op te vragen is, maar soms is het lastig om dat verzoek ingewilligd te krijgen. Meten is weten!

Vragen?

Neem contact met ons op via info@gezondomgaanmetpcos.nl Met ruim 10 jaar ervaring kunnen wij gemakkelijk de vinger op de zere plek leggen en oplossingen aandragen waar je wat aan hebt. No more kastje naar de muur en geen onduidelijkheid meer over mogelijkheden tot het verbeteren van je hormonale gezondheid en vruchtbaarheid.

Bronnen: 

High dose of d-chiro-inositol improves oocyte quality in women with polycystic ovary syndrome undergoing ICSI: a randomized controlled trial

Evaluation of the treatment with D-chiro-inositol on levels of oxidative stress in PCOS patients

Modulatory role of D-chiro-inositol (DCI) on LH and insulin secretion in obese PCOS patient

The menstrual cycle regularization following D-chiro-inositol treatment in PCOS women: a retrospective study

D-chiro-inositol attenuates epinephrine-stimulated hepatic glucose output in the isolated perfused liver independently of insulin

Effect on Insulin-Stimulated Release of D-Chiro-Inositol-Containing Inositolphosphoglycan Mediator during Weight Loss in Obese Women with and without Polycystic Ovary Syndrome

Targeting Metabolic Consequences of Insulin Resistance in Polycystic Ovary Syndrome by D-chiro-inositol and Emerging Nutraceuticals: A Focused Review